Værktøj
Udarbejd
værdiregelsæt og antimobbestrategi
Brug DCUM'S værktøj til at tænke de lovpligtige dokumenter ind i værdiregelsættet og antimobbestrategien
Øvelse
Få skolens værdier til at leve i hverdagen
Brug denne øvelse til at overveje og diskutere værdierne med alle skolens aktører for at understøtte følelsen af medejerskab.
Meningsfulde målinger
Målinger kan anvendes på flere måder i trivselsarbejdet:
-
De kan belyse, hvordan eleverne på jeres skole generelt trives
-
De kan bruges til at undersøge hvordan eleverne oplever f.eks. skolens legeplads
-
De kan undersøge om, eleverne oplever en effekt, når I igangsætter en indsats vedrørende trivsel.
Her kan I læse om de lovpligtige målinger for grundskole og folkeskole på trivselsområdet, og om andre relevante målinger. I kan finde inspiration til, hvordan trivselsmålinger meningsfuldt kan planlægges og gennemføres, så disse fungerer som grundlag for nye målrettede trivselsfremmende indsatser.
Download afsnittet "Meningsfulde målinger":
Redskab
Tjørnegårdsskolens grundlov
Se hvordan Tjørnegårdsskolen har udarbejdet en grundlov for deres elever.
Redskab
Tjørnegaardsskolens grundholdning
Se hvordan Tjørnegaardsskolen har udarbejdet en grundholdning for deres ansatte.
Meningsfulde målinger
Her kan du læse om, hvordan I kan sikre, at målingerne på jeres skole bliver brugbare og meningsfulde, både i forhold til de målinger I laver, måden de hænger sammen, den måde I bruger dem på, samt den systematik I arbejder med i arbejdet med målingerne.
I kan også læse om de lovpligtige målinger for grundskolen på trivselsområdet, og om andre relevante målinger. I kan finde inspiration fra andre skoler til, hvordan trivselsmålinger meningsfuldt kan planlægges og gennemføres, så disse fungerer som grundlag for nye målrettede trivselsfremmende indsatser.
Herunder finder I seks anbefalinger med tilhørende øvelser, redskaber og eksempler fra praksis, der kan hjælpe jer med at styrke jeres arbejde med målinger, så de bliver til meningsfulde målinger.
I skal nu forberede jer til jeres næste møde med trivselsteamet. Dette gør I ved hver især at læse anbefalingerne til det valgte vidensområde, og overveje følgende to spørgsmål:
-
Hvilke anbefalinger synes jeg er relevante for vores skole?
-
Hvilken anbefalinger synes jeg er særligt vigtige og hvorfor?
Sæt ca. 45 min af til at læse anbefalingerne og overveje reflektionsspørgsmålene. Noter dine tanker undervejs, I skal bruge dem på jeres næste møde i trivselsteamet.